Τι είναι Γναθοχειρουργική

Η ειδικότητα του Γναθοπροσωποχειρουργού  αποτελεί ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα (όχι Οδοντιατρική) για την αντιμετώπιση συνολικά των παθήσεων του προσώπου, της γνάθου και του τραχήλου (λαιμός). Λόγω της δυσκολίας εκφοράς μιας τόσο μεγάλης λέξης που περιλαμβάνει την ειδικότητα, στην καθομιλουμένη, χρησιμοποιείται η συντόμευσή της δηλαδή «Γναθοχειρουργική» και «Γναθοχειρουργός». 

Το επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας του Γναθοχειρουργού περιλαμβάνει: 

 Τη χειρουργική εκτομή καλοηθών και νεοπλασματικών όγκων του προσώπου, του στόματος, των σιελογόνων αδένων (παρωτίδας, υπερώας), κ.α.

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της διάρθρωσης των γνάθων και των συμπτωμάτων που προκαλούν (ημικρανίες, κ.α)

Τη αντιμετώπιση οστικών ελλειμμάτων της γνάθου με συχνότερη εφαρμογή την ανάγκη τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων.

Προβλήματα των οδόντων όταν αυτά υπερβαίνουν της ειδικότητας ενός Οδοντιάτρου, δηλαδή όταν απαιτούνται και άλλες επεμβατικές πράξεις όπως π.χ για αντιμετώπιση της οδοντογενούς ιγμορίτιδας, την αφαίρεση κύστης, κ.α.

Την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων ακόμη και σε λεπτά οστά γνάθου με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.

Την επείγουσα αποκατάσταση μεμονωμένων ή εκτεταμένων καταγμάτων στη γνάθο, στα δόντια, στο στόμα ή στο πρόσωπο μετά από τραυματισμό, ή πυροβολισμό στο πρόσωπο, ώστε να αποφευχθούν μείζονες αναπηρίες.

Ο Γναθοχειρουργός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ανατομία του προσώπου. Στο πλαίσιο συντηρητικών θεραπειών μπορεί να εφαρμόσει θεραπείες αναγέννησης οστών και μαλακών μορίων, botox, dermal filler, ενώ επεμβατικά αντιμετωπίζει τις βλάβες του κόγχου του ματιού ή βλάβες στη βάση της μύτης, λόγω τραύματος ή όγκου. Είναι επίσης, αυτός που θα προβεί στην τοποθέτηση τεχνητού μέλους για την αντιμετώπιση του ελλείμματος.

Ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, είναι πτυχιούχος Ιατρός με ειδικότητα στην Γναθοπροσωπική Χειρουργική και πτυχιούχος Οδοντίατρος. 

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

1
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia