Σιελολιθίαση - Σιελαδενίτιδα

Σιελαδενίτιδα είναι η λοίμωξη των σιελογόνων αδένων που προκαλεί τη διόγκωσή τους.  

Η σιελαδενίτιδα μπορεί να προκληθεί απο μόλυνση των σιελογόνων αδένων από σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο, αιμόφιλο της ινφλουέντσας, αναερόβια βακτήρια, παρωτίτιδα, γρίπη, κοξάκι ή κυτταρομεγαλοϊό. Επίσης, μετά από ακτινοβολία, μπορεί να δημιουργηθούν ασβεστολιθικοί λίθοι οι οποίοι όταν αποφράξουν τον αδένα, σταματούν τη ροή του σίελου, προκαλούν διόγκωση, οίδημα με βλάβες στα χείλη ή τις παρειές (μάγουλα). Επίσης, επεισόδια σιαλαδενίτιδας μπορεί να προκληθούν από απόφραξη λόγω λίθου (πέτρας που σχηματίζεται από τα άλατα του σάλιου) ή στενώσεων των πόρων των αδένων. 

Η σιελαδενίτιδα πρέπει να αντιμετωπιστεί εγκαίρως φαρμακευτικά, διότι η παραμέληση μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις και σε χειρουργικό καθαρισμό για την απομάκρυνση του αποστήματος. 

Η σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισής των λίθων των σιελογόνων αδένων είναι η απομάκρυνση των λίθων χωρίς επέμβαση, ενδοσκοπικά με σιελαδενοσκόπηση με τοπική αναισθησία και χωρίς νυστέρι.  

Ο Γναθοχειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, χρησιμοποίησε πρώτος στη Βόρεια Ελλάδα σιελαδενοσκόπιο  και διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών επιτυχούς αντιμετώπισης.  

Δείτε αναλυτικά για τη σιελαδενοσκόπηση 

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Σιελαδενοσκόπηση για αφαίρεση λίθων

Αναπαραγωγή Βίντεο

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia