Μέτρα για Covid-19

Μέτρα προστασίας του Ιατρείου για τον COVID-19

Ο Γναθοχειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας και η “Protome Dental & Facial Clinic” παρέχουν υπηρεσίες πλήρως εναρμονισμένες με τις οδηγίες της ασφαλείας, απολύμανσης & αντισηψίας (καθαρισμού και απολύμανσης της ατμόσφαιρας, θερμομέτρησης και απολύμανσης ασθενών κατά την είσοδο, αποστείρωσης ιατρείων) που απαιτούνται λόγω της πανδημίας του Covid-19.  

Επιπλέον, εφαρμόζουμε τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές για την πλήρη αποστείρωση του εξοπλισμού μας και την εφαρμογή υλικών μιας χρήσης για τους ασθενείς μας, σε όλες τις πράξεις.  

Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας και η υψηλή ποιότητα υποδομών μας, εγγυώνται το σύνολο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο/Η ασθενής προσέρχεται για απόλυτα ασφαλείς ιατρικές και οδοντιατρικές πράξεις, μόνο μετά από ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού. 

Οδηγίες του Γναθοπροσωπικού Χειρουργού Ελ. Καλημέρα για προστασία από τον COVID

Η στοματική κοιλότητα είναι περιοχή προσβολής από τον κορονωιό υψηλού κινδύνου. Συνεπώς η υγιεινή του στόματος και του φάρυγγα τόσο κατά την ημέρα, αλλά και πριν από τον ύπνο εκεί όπου παρουσιάζονται δηλαδή μεγαλύτερες πιθανότητες εισρόφησης είναι πλέον επιτακτική. 

Στα μέτρα στοματικής υγιεινής κατά του ιού συγκαταλέγεται πρωτίστως το βούρτσισμα και η χρήση μεσοδόντιου νήματος των οδόντων με επιμέλεια, τα οποία πρέπει να ακολουθούνται από χρήση στοματικού διαλύματος για 1 έως 2 λεπτά. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην οξείδωση. Είναι λοιπόν καλό να χρησιμοποιούνται οξυγονούχα σκευάσματα στοματικών διαλυμάτων όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή η ιωδιούχος ποβιδόνη. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στον καθαρισμό της γλώσσας, η οποία είναι ευάλωτη στον ιό λόγω κάποιων κυτταρικών υποδοχέων που διαθέτει αλλά και η ίδια η μορφολογία της γλώσσας με τις αύλακες και τις θηλές ευνοούν την κατακράτηση των μικροοργανισμών και δυσχεραίνουν την απομάκρυνση τους. 

Πέραν των υπολοίπων γενικών μέτρων που συνιστώνται και ακούγονται συνεχώς, τονίζουμε ιδιαίτερα την αποφυγή αγγίγματος με τα χέρια της στοματικής κοιλότητας, της περιστοματικής περιοχής, των χειλέων και του υπόλοιπου προσώπου. 

 

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia