Νευραλγία τριδύμου

Οι νευραλγίες τριδύμου αφορούν ανθρώπους όλων των ηλικιών και προκαλούνται από διαφορετικές αιτίες για τον κάθε ασθενή. Το 90% των περιπτώσεων είναι ιδιοπαθείς, δηλαδή δεν συντρέχει κάποιος  γνωστός λόγος για τον μηχανισμό που τις προκαλεί.  Το 10% μπορεί να οφείλεται σε άλλη αιτία, όπως να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, κ.α. 

Είναι συχνό το φαινόμενο, ασθενείς με νευραλγία τριδύμου να επισκέπτονται τον Γναθοπροσωποχειρουργό αφού πρώτα έχουν επισκεφθεί οδοντιάτρους οι οποίοι τους αφαίρεσαν όλα τα δόντια της περιοχής που πονά, πιστεύοντας ότι οφείλεται σε οδοντογενή αιτία, αλλά  χωρίς να αντιμετωπιστεί ο πόνος. 

Το σημαντικό στο οποίο δίνουμε βαρύτητα, είναι η διάγνωση. Αυτή γίνεται κυρίως κλινικά, δηλαδή με έλεγχο από έμπειρο Γναθοπροσωποχειρουργό, διότι συνήθως δεν προκύπτουν ακτινοσκοπικά ευρήματα. Μόνο σε περίπτωση που ο ιατρός κρίνει ότι ο ασθενής ανήκει στην κατηγορία των ασθενών με νευραλγία τριδύμου μη ιδιοπαθούς αιτίας, τότε θα συστήσει τη διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας. 

Εάν η νευραλγία τριδύμου εάν είναι κεντρικής αιτιολογίας ( δηλαδή οφείλεται σε πρόβλημα που βρίσκεται στην αρχή του νεύρου, μέσα στον εγκέφαλο), τότε αναλαμβάνει ο Νευροχειρουργός, ο οποίος με ειδική τεχνική, απομονώνει το αγγείο από το νεύρο, ή εφαρμόζει άλλες τεχνικές διαχείρισης του πόνου. 

Ο Γναθοπροσωποχειρουργός ασχολείται με την περιφερική κατάσταση των νεύρων , δηλαδή από το σημείο εξόδου τους στη βάση του κρανίου μέχρι τη γνάθο, περιοχή που αποτελεί την εξειδικευμένη περιοχή ευθύνης του. 

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia