Υπολογιστικά κατευθυνόμενη εμφυτευματολογία

 Η Υπολογιστικά κατευθυνόμενη εμφύτευση (computer guided implant placement) με βάση τον τρισδιάστατο ψηφιακό σχεδιασμό (3D) που έχει προηγηθεί από τον ιατρό σε προηγούμενη επίσκεψη του ασθενούς, αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει διεθνώς στην εμφυτευματολογία των δοντιών.

Εφαρμόζουμε την τεχνική της τρισδιάστατης μέσω computer κατευθυνόμενης εμφυτευματολογίας, η οποία οδηγεί πλέον τις εξελίξεις στα εμφυτεύματα

Αυτό σημαίνει, ότι η εισαγωγή του οδοντικού εμφυτεύματος καθοδηγείται πλήρως κατά τη διάρκεια της επέμβασης από έναν «οδηγό» που δημιουργήθηκε πριν την εμφύτευση, με το «σκανάρισμα» της προηγούμενης κατάστασης στην άνω και κάτω γνάθο. 

Ο «οδηγός» που προέκυψε από τον τρισδιάστατο ψηφιακό σχεδιασμό και εφαρμόζεται στο στόμα ως «μασελάκι» κατά την έναρξη των εργασιών, έχει ήδη οριοθετήσει όλες τις λεπτομέρειες διαχείρισης των σημείων που πρέπει να μπουν τα εμφυτεύματα, τις ακριβείς τους διαστάσεις, το μέγεθος των βιδών με βάση το πάχος και την επιφάνεια του οστού, ώστε όλες οι εργασίες να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Η CBCT αποτελεί την εξειδικευμένη 3D αξονική απεικόνιση με στόχο:

Στα εμφυτεύματα

Την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με ακρίβεια και την αποφυγή αστοχιών στην προετοιμασία του υλικού, καθώς έχει εκ των προτέρων λάβει υπόψη του: τις κλίσεις, τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις δύσκολες περιπτώσεις (εμφύτευση 3 έως 12 δοντιών), όταν υπάρχει ανώμαλη οστική επιφάνεια ή όταν υπάρχουν δυσμενείς ανατομικές συνθήκες οστού (απορροφημένο ή λεπτό).

Απλοποιείται το χειρουργείο και μειώνονται οι χρόνοι εμφύτευσης. Όταν τα εμφυτεύματα είναι πολλά (έως και 12 σε ολική αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου υπο γενική αναισθησία, ο χρόνος της επέμβασης μειώνεται έως και 1-1.30 ώρα, έναντι της κλασικής εμφύτευσης.

Το χειρουργείο είναι πιο αναίμακτο και ενδείκνυται για ασθενείς με άλλα προβλήματα υγείας (π.χ που λαμβάνουν αντιπηκτικά) και δεν επιτρέπονται εκτεταμένες τομές και αιμορραγίες.

Το προσδόκιμο διάρκειας ζωής του εμφυτεύματος είναι το ίδιο και καλύτερο από αυτό της κλασικής εμφύτευσης, καθώς έχει προβλέψει τις δυνάμεις φόρτισης κατά τη σύγκλιση των δοντιών.

Βοηθά στην ταχύτερη επάνοδο στις δραστηριότητες (σίτιση, ομιλία).

Στις παθήσεις της γνάθου

Παρέχει εξαιρετική απεικόνιση των οστών της γνάθου και του προσώπου και εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης των προβλημάτων. Υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες της κλασικής πανοραμικής ή μιας plus ακτινογραφίας

Έχει μειωμένη ακτινοβολία έναντι της συμβατικής αξονικής τομογραφίας.

Τα οστά της γνάθου έχουν μια τρισδιάστατη χωροτακτική τοποθέτηση στο πρόσωπο. Για καλύτερο, ακριβείας χιλιοστών αποτέλεσμα, αντί των  συμβατικών ακτινογραφιών, χρησιμοποιούμε την τρισδιάστατη CBCT εξειδικευμένη 3D αξονική απεικόνιση, η οποία δίνει πρόσθετες σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα του οστού στο οποίο μας ενδιαφέρει να επέμβουμε. 

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο για τον έλεγχο πριν από την τοποθέτηση ενός απλού οδοντικού εμφυτεύματος έως και για την αποκατάσταση ενός ελλείμματος της γνάθου. Κυρίως όμως, σε περιοχές ελλειμμάτων λόγω ογκολογικού προβλήματος ή εκτεταμένων τραυμάτων ή δυσμορφιών ( γναθοπλαστική χειρουργική, πλαστική χειρουργική της γνάθου).

Η 3D  απεικόνιση αποστέλλεται συχνά για την ακριβή κατασκευή προπλασμάτων που τοποθετεί στη συνέχεια ο Γναθοπροσωποχειρουργός Ελ. Καλημέρας, ενώ χρησιμοποιείται πάντοτε για την τοποθέτηση γναθικών πλεγμάτων τιτανίου σε ελλειμματικές γνάθους.

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia