Όλοι οι τύποι εμφυτεύματων

Όλες οι τεχνικές για τα οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για την αντιμετώπιση της απώλειας ενός ή πολλών δοντιών από την οδοντοστοιχία, έναντι κάθε άλλης επιλογής. Τα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν στην πλειοψηφία των ενηλίκων, ακόμη και σε άτομα με προβλήματα υγείας (υπερήλικές, σε αντιπηκτική αγωγή κ.α). Η τοποθέτησή τους, είναι τελείως ανώδυνη. 

Κανένα εμπόδιο στην πλήρη αποκατάσταση

Ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες διεθνώς, τεχνικές και άριστης ποιότητας υλικά εμφύτευσης. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός, παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής σε επίπεδο χιλιοστού, χωρίς αποκλείσεις, ώστε να αποφεύγονται λειτουργικά προβλήματα. Σε όλα αυτά, παρέχει πολλά επιπλέον πρωτοποριακά εργαλεία και τεχνικές, για τη ριζική αντιμετώπιση και των πλέον δύσκολων και σύνθετων προβλημάτων. 

Αντιμετωπίζει επιτυχώς, το πρόβλημα οστικού ελλείματος (λεπτό οστό γνάθων), ανώμαλης οστικής επιφάνειας και δυσμορφιών της, με διαφόρων τύπων εμφυτεύματα και μοσχεύματα και διαφορετικές τεχνικές, για την αύξηση του όγκου των οστών της γνάθου, ώστε να μπορεί να ακολουθήσει η σωστή και ασφαλής τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Υπήρξε πρωτοπόρος των τεχνικών αυτών στη Βόρεια Ελλάδα.

Εφαρμόζει πρωτοποριακά και με εμπειρία, λόγω της συνεχούς ροής περιστατικών, τεχνικές εξατομικευμένης εμφυτευματολογίας σε ασθενείς με ακραία ή εκτεταμένα οστικά ελλείμματα (στοματικές αναπηρίες που προκύπτουν από κατάγματα, όγκους, παθήσεις, κ.α) , όπου δεν είναι εφικτή ούτε καν η τοποθέτηση μοσχεύματος, πόσο μάλλον οδοντοστοιχίας ή εμφυτευμάτων.  

Εφαρμόζει την εκτεταμένη τοποθέτηση πολλών εμφυτευμάτων σε μία επέμβαση, σε 1 ημέρα!

Η σημασία της σωστής τοποθέτησης εμφυτευμάτων, επιβεβαιώνεται καθημερινά από την προσέλευση ασθενών με επιπλοκές από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, όπως εισχώρηση της βίδας του εμφυτεύματος στο ιγμόρειο άντρο, κ.α, προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει θεραπευτικά ο Γναθοχειρουργός Ελ. Καλημέρας.

Υλικά

Χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα bioactive με βιοενεργή επιφάνεια που προάγει τη γρήγορη  οστεοενσωμάτωση. 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και βιολογικά αποδεκτό υλικό. Αυτό που τα καθιστά μοναδικά είναι ότι «βιδώνουν» πάνω στο οστό της γνάθου υποκαθιστώντας τις ρίζες των δοντιών και προσφέροντας μόνιμη λύση. 

Με τα εμφυτεύματα δεν τροχίζονται τα παρακείμενα δόντια, εμποδίζεται η περαιτέρω απώλεια οστού στην χωρίς δόντια περιοχή (νωδή). Επίσης, συνεισφέρουν στη σταθερότητα των οδοντοστοιχιών, ή στην αποφυγή τοποθέτησης οδοντοστοιχιών αν δεν υπάρχουν αντενδείξεις τοποθέτησης ικανού αριθμού εμφυτευμάτων. Πλεονεκτούν αισθητικά των κλασικών προσθετικών και παρέχουν ασφάλεια. 

Σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούμε:

Γναθικά εμφυτεύματα τιτανίου (implantize) τα οποία εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα. Είναι ευρωπαϊκή πατέντα για την τοποθέτηση εξατομικευμένου εμφυτεύσιμου πλέγματος τιτανίου κάτω από τα μαλακά μόρια του στόματος, για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης απώλειας δοντιών σε ασθενείς στους οποίους δεν είναι εφικτή με άλλη τεχνική, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Η υπολογιστικά κατευθυνόμενη εμφυτευματολογία με βάση τρισδιάστατο ψηφιακό σχεδιασμό. Αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική με σημαντικότερα πλεονεκτήματα την πιστή απόδοση του προηγούμενου σχήματος των οδόντων και την ταχύτερη τοποθέτησή τους.

Εμφυτεύματα μετά από ανύψωση ιγμορείου με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές: Με φρέζες (Versah drills)  με ή χωρίς τη χρήση οστικού μοσχεύματος και με μπαλονάκι (MIAMBE).

Πώς τοποθετούνται τα οδοντικά εμφυτεύματα

Η τοποθέτηση των κλασικών εμφυτευμάτων γίνεται από τον γναθοπροσωποχειρουργό στο ιατρείο του με τοπική αναισθησία. Εάν ο αριθμός των εμφυτευμάτων είναι πάνω από έξι, ή πρόκειται για ολική αντικατάσταση, τότε απαιτείται γενική αναισθησία. Η διαδικασία και η μετεγχειρητική πορεία δεν είναι επώδυνες και οποιαδήποτε ενόχληση αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα.   

Τι περιλαμβάνει η κλασική διαδικασία της εμφύτευσης:

Αρχικά τοποθετούνται οι ρίζες – βίδες πάνω στο οστό. Χρειάζεται μια περίοδος  κατά μέσο όρο 4 μηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της  επούλωσης – οστεοενσωμάτωσης. Μετά από 15 ημέρες γίνεται η λήψη των αποτυπωμάτων (μέτρηση) για το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το στάδιο της προσθετικής αποκατάστασης που είναι η τοποθέτηση της στεφάνης που μιμείται τη μύλη του δοντιού. 

Ωστόσο, προκειμένου ο ασθενής να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στο λόγο, στη μάσηση αλλά και αισθητικά κατά τη διάρκεια της αναμονής, εάν η ποιότητα του οστού το επιτρέπει, πριν αποχωρήσει από το ιατρείο, ο ιατρός τοποθετεί προσωρινό δόντι ή οδοντοστοιχία. 

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

1
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia