Όγκοι γλώσσας

Ο καρκίνος της γλώσσας αποτελεί τον συχνότερο (26-40%) καρκίνο του στόματος και ο έκτος σε συχνότητα από όλους τους καρκίνους. Το 90% των περιπτώσεων του καρκίνου της γλώσσας αφορούν σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.   

Η αύξηση της συχνότητάς του καρκίνου της γλώσσας κατά την τελευταία 10ετία είναι δραματική κυρίως λόγω της εξάπλωσης του ιού HPV, γνωστού ως ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων που είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Ενώ μέχρι πρότινος η μέση ηλικία για την εμφάνιση καρκίνου της γλώσσας ήταν πάνω από τα 50 έτη, η νόσος έχει αρχίσει να εμφανίζεται από την ηλικία των 20 χρόνων λόγω της στοματογεννητικής επαφής. Εάν μάλιστα συνδυαστεί με το κάπνισμα και το αλκοόλ, που αποτελούν τις διαχρονικές αιτίες πρόκλησης καρκίνου της γλώσσας, τότε ο κίνδυνος είναι πολλαπλάσιος. 

Ο καρκίνος της γλώσσας εάν αντιμετωπιστεί σε πολύ αρχικά στάδια, έχει πολύ καλή έκβαση  έως και πλήρη ίαση. Εάν παραμεληθεί, δίνει πολύ πιο γρήγορα από άλλους καρκίνους, μεταστάσεις στον τράχηλο της κεφαλής. Η επίσκεψη στον για εκτίμηση και βιοψία στον Γναθοχειρουργό, πρέπει να είναι άμεση. 

Χειρουργείο για καρκίνο της γλώσσας

Η χειρουργική του αντιμετώπιση από τον Γναθοπροσωποχειρουργό Ελευθέριο Καλημέρα, περιλαμβάνει τη χειρουργική εκτομή με advance ραδιοσυχνότητες και συνοδεύεται από λεμφαδενικό καθαρισμό. Ο ιατρός, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική ογκολογικών ασθενών με περισσότερα από 700 χειρουργεία σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Ακολουθεί προληπτική ή θεραπευτική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα ογκολογικά πρωτόκολλα. 

Ενδεικτικά περιστατικά του Ιατρού

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia