Ιατρείο – Εξοπλισμός

α
β
γ
tripani

Ο Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας διαθέτει τον πλέον σύγχρονο και πλήρη εξοπλισμό για επεμβάσεις στο ιατρείο ή στο χειρουργείο. Με τη χρήση του παρακάτω εξοπλισμού, μοναδικού σε ορισμένες περιπτώσεις σε αντίστοιχα ιατρεία της Βόρειας Ελλάδας ( π.χ σιαλαδενοσκόπιο), εφαρμόζει τις πλέον αναίμακτες, ακριβείς σε αποτέλεσμα και με τις ελάχιστες επιπλοκές, τεχνικές της γναθοπροσωποχειρουργικής.

Αναλυτικά ο εξοπλισμός και οι χρήσεις του:

Αύξηση του ύψους του ιγμορίου για εμφυτεύματα μόνο με τρυπανισμό!

Νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός προστέθηκε στα Ιατρεία του Γναθοπροσωποχειρουργού Ελευθέριου Καλημέρα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, επιβεβαιώνοντας την αρχή, ότι υπάρχουν ασφαλείς, σύγχρονες λύσεις και για τα πιο δύσκολα στην εμφύτευση δοντιών, αρκεί ο ιατρός να είναι εξειδικευμένος και να διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα.

Πρόκειται για μια σειρά τρυπανιών – της κορυφαίας εταιρίας “Densan Bur” με εξαιρετικά αποτελέσματα στην τοποθέτηση αυτομοσχεύματος στο ιγμόρειο άντρο της άνω γνάθου, για επιλεγμένους ασθενείς. Η αύξηση και η ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου απαιτείται στις περιπτώσεις που πρέπει να τοποθετηθούν εμφυτεύματα στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου και δεν υπάρχει επαρκές ύψος οστού.

Ειδικότερα, όταν η οπίσθια υπολειμματική φατνιακή ακρολοφία είναι 6 χιλιοστά και απαιτείται επιπρόσθετο ύψος σε κατακόρυφο επίπεδο ώστε να τοποθετηθούν εμφυτεύματα, τότε διενεργείται ειδικός τρυπανισμός, υπο ακτινογραφικό έλεγχο. Το οστό, μέσω του τρυπανισμού  εξωθείται ακροριζικά και η μεμβράνη του ιγμορείου άντρου ανυψώνεται ελαφρώς. Ο ιατρός καλύπτει το κενό που δημιουργείται, με συμπιεσμένο οστό, ως αυτογενές μόσχευμα, επιτυγχάνοντας έτσι το τελικό επιθυμητό εύρος για την τοποθέτηση της βάσης του εμφυτεύματος, ακόμη και σε πολύ προβληματικές άνω γνάθους. Με τον ειδικό αυτό τρυπανισμό, αποφεύγεται η επέμβαση για την αύξηση και ανύψωση του οστού που θα συγκρατήσει τη βίδα του εμφυτεύματος.

Σε περίπτωση όπου το ύψος της υπολειπόμενης φατνιακής ακρολοφίας είναι μικρότερο από 6 χιλιοστά και απαιτείται επιπρόσθετη ανύψωση της μεμβράνης,  μπορεί να τοποθετηθεί οστικό μόσχευμα στο τελικό εύρος της οστεοτομίας.

Στόχος είναι, η συμπύκνωση του μοσχεύματος για την επιπλέον ανύψωση της μεμβράνης, χωρίς όμως το τρυπάνι ( εγγλυφίδα) να διαπερνά το έδαφος του ιγμορείου, που επιτυγχάνεται χάρη στην εμπειρία εφαρμογής της τεχνικής, από τον Γναθοπροσωποχειρουργό κ. Ελευθέριο Καλημέρα.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο ιατρός διαθέτει στον εξοπλισμό του σύγχρονο αρθροσκόπιο που αποτελεί πολύ μικρό επεμβατικό εργαλείο για διαγνωστικές και χειρουργικές αρθροσκοπήσεις, αντί ανοιχτών επεμβάσεων.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Στη γναθοπροσωπική χειρουργική, ο ιατρός Ελ. Καλημέρας εφαρμόζει θεραπείες αυξητικών παραγόντων από το 2003, πρωτοπορώντας. Στο ιατρείο του διαθέτει εξοπλισμό φυγοκέντρησης του αίματος για την παραγωγή πλάσματος πλούσιου σε αυξητικούς παράγοντες, (λινκ στη νέα σελίδα) διασφαλίζοντας τη δυνατότητα απόκτησης διαφόρων βιοσυμβατών προϊόντων τη στιγμή που τα χρειάζεται. Ο εξοπλισμός αποτελεί κλειστό κύκλωμα, που παρέχει ασφάλεια για την αποφυγή διαφόρων λοιμώξεων.Περισσότερα

Ραδιοσυχνότητες Advance

Χρησιμοποιούνται ως χειρουργικό νυστέρι και ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών, αλλά και στην αισθητική αποκατάστασηΠερισσοτερα

Laser

Υποκαθιστά το κλασικό χειρουργικό νυστέρι για αναίμακτες και χωρίς συρραφές επεμβάσεις του στόματος  και για τη θεραπεία της κροταφογναθικής διάρθρωσηςΠερισσοτερα

sialadenoskopisi1_300
sialadenoskopisi2_300
sialadenoskopisi3_300
sialadenoskopisi4_300

Σιαλαδενοσκόπιο

Πλήρης εξοπλισμός ειδικά για σιαλαδενεσκοπήσεις, μοναδικός στον ιδιωτικό τομέα υγείας τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λίθων από τους σιελογόνους αδένες, χωρίς επέμβαση. Η τεχνική είναι ανάλογη αυτής της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Το σιαλαδενοσκόπιο εισάγεται από τους πόρους των αδένων, διαθέτει κάμερα και ενδοσκοπικό καλάθι ώστε να αφαιρέσει τους λίθους από τους σιελογόνους κυρίως της παρωτίδας και της υπογναθίου, με τοπική αναισθησία.

Πιεζοτόμος

Χρησιμοποιείται στη χειρουργική των οστών. Λειτουργεί με βάση το πιεζοηλεκτρικό φαινόμετρο, δηλαδή, χειρουργεί με υπερήχους. Κόβει το κόκκαλο με ακρίβεια, ταχύτητα και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για το καλό αποτέλεσμα στα χέρια έμπειρου και εξειδικευμένου στη χρήση του γναθοπροσωποχειρουργού.

Ειδικά παλμοπρίονα για την εκτομή της γνάθου

Σημαντικά εργαλεία στην εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Χρησιμοποιούνται έως και στο 70% των χειρουργικών πράξεων που αφορούν σε καλοήθεις παθήσεις, λόγω των εξαιρετικών τους αποτελεσμάτων.

CBCT εξειδικευμένη 3D αξονική απεικόνιση

Επειδή τα οστά της γνάθου έχουν μια τρισδιάστατη χωροτακτική τοποθέτηση στο πρόσωπο, εκτός από τις κλαστικές τεχνικές των συμβατικών ακτινογραφιών, προτείνουμε στους ασθενείς μας την τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση, που δίνει πρόσθετες σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα του οστού στο οποίο μας ενδιαφέρει να επέμβουμε. Χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο για τον έλεγχο πριν από την τοποθέτηση ενός απλού οδοντικού εμφυτεύματος έως και για την αποκατάσταση ενός ελλείμματος της γνάθου. Κυρίως όμως σε περιοχές ελλειμμάτων λόγω ογκολογικού προβλήματος ή εκτεταμένων τραυμάτων ή δυσμορφιών ( γναθοπλαστική χειρουργική, πλαστική χειρουργική της γνάθου). Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται ενδοεγχειρητικές επιπλοκές και η επέμβαση είναι ταχύτερη. Συχνά η 3D  απεικόνιση αποστέλλεται για την ακριβή κατασκευή προπλασμάτων που τοποθετεί στη συνέχεια ο γναθοπροσωποχειρουργός.

Ειδικότερα, η CBCT αποτελεί την εξειδικευμένη 3D αξονική απεικόνιση. Παρέχει εξαιρετική απεικόνιση των οστών της γνάθου και του προσώπου και εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης των προβλημάτων. Υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες της κλασικής πανοραμικής ή μιας plus ακτινογραφίας και έχει μειωμένη ακτινοβολία έναντι της συμβατικής αξονικής τομογραφίας. Ο ιατρός δεν διαθέτει τον εξοπλισμό αλλά τον προτείνει καθώς αποτελεί άγνωστη δυνατότητα για τους ασθενείς. Στη Θεσσαλονίκη, διατίθενται ανοιχτοί αξονικοί τομογράφοι  για CBCT τρισδιάστατη απεικόνιση.