Αποφρακτική άπνοια ύπνου

Η απόφραξη του φάρυγγα προκαλεί αποφρακτική υπνική άπνοια που συνήθως συνοδεύεται από ροχαλητό. Το ροχαλητό από μόνο του δεν συνεπάγεται υπνική άπνοια. Άπνοια ύπνου χαρακτηρίζεται η διακοπή της αναπνοής που διαρκεί περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα, ενώ ως Σύνδρομο Άπνοιας στον Ύπνο χαρακτηρίζεται όταν συνυπάρχουν και επεισόδια αποφρακτικών απνοιών και υποπνοιών. 

Η αντιμετώπιση της αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου αντιμετωπίζεται πλέον με πολλές μεθόδους ( Εργαστήρια Υπνού) καθώς θεωρείται σοβαρή πάθηση κυρίως ως προς τις επιπτώσεις για τον ασθενή. Οι θεραπείες είναι συνήθως συντηρητικές. 

Όταν όμως η αποφρακτική άπνοια του ύπνου οφείλεται σε υποπλασία της άνω ή της κάτω γνάθου, τότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση από γναθοπροσωποχειρουργό, προκειμένου να δημιουργήσει ικανό χώρο στην αεροφόρο οδό. 

Η επέμβαση περιλαμβάνει τη μετακίνηση της ελλειμματικής γνάθου στη φυσιολογική θέση με τεχνικές οστεοτομίας και οστεοσύνθεσης.  

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia