• Θεσσαλονίκη: 2316 009 600
  • Κύπρος: 357 22427242

Αποκατάσταση τραυμάτων από όπλο

Τα τραύματα του προσώπου από όπλο, είναι είτε από πολεμικά τραύματα, είτε τραύματα  που προκαλούν οι αυτόχειρες,  με κυνηγετικού τύπου όπλα ή και μικρότερα, κάθε είδους.

Τα τραύματα από όπλο διαφοροποιούνται σε σχέση με τα κλασικά κατάγματα από  τραύμα, διότι είναι σχεδόν πάντα περιπεπλεγμένα. Περιλαμβάνουν οστά, δέρμα, όργανα όπως τα μάτια, η μύτη , τα αυτιά και συνήθως συνδέονται με εγκαύματα και με εκτεταμένα ελλείμματα. Παράλληλα, είναι σχεδόν πάντα  πιο επιμολυσμένα, διότι συνήθως υπάρχουν και ξένα σώματα μέσα στο πρόσωπο, όπως σφαιρίδια, θραύσματα  κ.α.

Ο γναθοπροσωποχειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, εργάστηκε για την αποκατάσταση μεγάλου αριθμού ασθενών με πολεμικά τραύματα στο πρόσωπο, λόγω της αποκατάστασης Λίβυων θυμάτων του εμφυλίου που στο πλαίσιο διακρατικής σύμβασης, νοσηλεύθηκαν  γι΄αυτό το σκοπό, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου χειρουργεί.

Η αντιμετώπιση των τραυμάτων από όπλο, δεν ακολουθεί πάντα συγκεκριμένα πρωτόκολλά αλλά στηρίζεται στην εμπειρία της χειρουργικής ομάδας που καλείται να «αυτοσχεδιάσει» για να δώσει τις βέλτιστες λύσεις σε δύσκολα και σύνθετα ζητήματα, μέσα στο χειρουργείο. Η ομάδα αποτελείται από γναθοπροσωποχειρουργό, πλαστικό χειρουργό, ΩΡΛ χειρουργό, συχνά νευροχειρουργό και η κλινική πρέπει να διαθέτει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

(ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ) ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ