Τραύμα απο όπλο

Τα τραύματα του προσώπου από όπλο, είναι είτε από πολεμικά τραύματα, είτε τραύματα  που προκαλούν οι αυτόχειρες, είτε μετά από επίθεση που δέχθηκε κάποιος, με κυνηγετικού τύπου όπλα ή κάθε είδους όπλα. 

Τα τραύματα από όπλο διαφοροποιούνται σε σχέση με τα κλασικά κατάγματα από  τραύμα, διότι είναι σχεδόν πάντα περιπεπλεγμένα. Περιλαμβάνουν οστά, δέρμα, όργανα όπως τα μάτια, η μύτη , τα αυτιά και συνήθως συνδέονται με εγκαύματα και με εκτεταμένα ελλείμματα. Παράλληλα, είναι σχεδόν πάντα  πιο επιμολυσμένα, διότι συνήθως υπάρχουν και ξένα σώματα μέσα στο πρόσωπο, όπως σφαιρίδια, θραύσματα  κ.α. 

Ο Γναθοπροσωποχειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, χειρούργησε μεγάλο αριθμό ασθενών από τη Λιβύη με πολεμικά τραύματα στο πρόσωπο, στο πλαίσιο διακρατικής σύμβασης της κυβέρνησής τους με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου χειρουργεί. 

Η αντιμετώπιση των τραυμάτων από όπλο, δεν ακολουθεί πάντα συγκεκριμένα πρωτόκολλά αλλά στηρίζεται στην εμπειρία της χειρουργικής ομάδας που καλείται να «αυτοσχεδιάσει» για να δώσει τις βέλτιστες λύσεις σε δύσκολα και σύνθετα ζητήματα, μέσα στο χειρουργείο.  

Η ομάδα αποτελείται από Γναθοπροσωποχειρουργό, πλαστικό χειρουργό, ΩΡΛ χειρουργό, συχνά νευροχειρουργό και η κλινική πρέπει να διαθέτει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Ενδεικτικά περιστατικά του Ιατρού

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia