Πρωτοποριακές επεμβάσεις Δρ. Ελευθέριου Καλημέρα

Η τεράστια κλινική εμπειρία του Δρ. Ελευθέριου Καλημέρα στη χειρουργική της γνάθου και των εμφυτευμάτων καθώς και η συνεχής μετεκπαίδευση και εξειδίκευσή του, αποτελούν τα εχέγγυα της εμπιστοσύνης μεγάλων διεθνών οίκων που υλοποιούν progects εμφυτεύσιμων υλικών, να τον εμπιστευθούν για την πρώτη ή για μία από τις πρώτες επεμβάσεις χρήσεις του υλικού αυτού και στην Ελλάδα, παράλληλα με τα μεγαλύτερα Γναθοπροσωποχειρουργικά Κέντρα, διεθνώς.

v ena

Πανελλήνια πρωτιά ενδοστομακτικής αντικατάστασης γνάθου και κονδύλου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, πραγματοποίησε την άνοιξη του 2022, επέμβαση ημιγναθεκτομής  για την αφαίρεση μέρους της γνάθου σε 44χρονη ασθενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πανελλήνια πρωτιά ενδοστομακτικής αντικατάστασης γνάθου και κονδύλου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, πραγματοποίησε την άνοιξη του 2022, επέμβαση ημιγναθεκτομής  για την αφαίρεση μέρους της γνάθου σε 44χρονη ασθενή με αδαμαντοβλάστωμα η οποία το είχε αφαιρέσει δύο φορές αλλά υποτροπίασε. Το αδαμαντινοβλάστωμα είναι ένας τοπικός όγκος με επιθετική συμπεριφορά και προκαλεί καταστροφικές επιπλοκές στη γνάθο. Κάνει συχνά υποτροπή και η λύση της ημιγναθεκτομής είναι η βέλτιστη. Στην επέμβαση συνεργάστηκε ο ΩΡΛ Χειρουργός του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, κ. Ηλίας Λαπούσης.

Ο καθαρισμός του όγκου επιτεύχθηκε με πλήρη αφαίρεση της μισής κάτω γνάθου και του κονδύλου – που βρίσκεται σε εγγύτητα με τον ακουστικό πόρο και εγκυμονεί κινδύνους – ενδοστοματικά, χωρίς εξωτερικές ουλές στον τράχηλο, με μία ανεπαίσθητη τομή μπροστά από το αυτί. Με τις προηγούμενες τεχνικές η προσπέλαση για την αφαίρεση τμήματος της γνάθου γινόταν από τον τράχηλο και προκαλούσε δυσμορφία ή έντονα αισθητικά προβλήματα.

Για την αντικατάσταση της γνάθου που αφαιρέθηκε χρησιμοποιήθηκε εξατομικευμένο εμφυτεύσιμο υλικό, ενώ ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν οι βάσεις των εμφυτευμάτων οδόντων της ασθενούς για την άμεση τοποθέτηση υβριδικής οδοντοστοιχίας και στη συνέχεια, εμφυτευμάτων. Το υλικό της προσθετικής γνάθου είναι κατασκευασμένο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο grade 5 επεξεργασμένο με τη μέθοδο selective, ώστε να είναι απόλυτα συμβατό και οστεοενσωματούμενο με τα ανθρώπινα οστά, χωρίς κίνδυνο άλλων επιπλοκών, όπως η φλεγμονή, η λοίμωξη, η διάσπαση, κ.α.

Η ασθενής εξήλθε από την κλινική την επόμενη ημέρα σε άριστη κατάσταση με απόλυτη αρμονία του στοματογναθικού της συστήματος. Επιτεύχθηκε τέλεια κίνηση της γνάθου, μίμηση της φυσιολογικής σύγκλεισης των δοντιών, δυνατότητα μάσησης, φώνησης και κατάποσης. 

Πανελλήνια πρωτοποριακή αποκατάσταση ατροφικών γνάθων

εμφυτευματα-2

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2021, ο Γναθοπροσωπικός Χειορυργός Ελευθέριος Καλημέρας, εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία, την πρωτοποριακή θεραπεία αποκατάστασης εκτεταμένης απώλειας δοντιών σε ασθενείς στους οποίους δεν είναι εφικτή η τοποθέτηση εμφυτευμάτων εξαιτίας των πολύ μεγάλων οστικών ελλειμμάτων. Η θεραπεία απευθύνεται σε ασθενείς με εξαιρετικά ατροφική άνω και κάτω γνάθο και με εκτεταμένη ή ολική απώλεια δοντιών στους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συμβατικές τεχνικές (κλασική προσθετική αποκατάσταση) αλλά ούτε και οι εναλλακτικές τεχνικές (εμφυτεύματα σε συνδυασμό με την τοποθέτηση μοσχεύματος οστού).

Η νέα χειρουργική τεχνική  αποκατάστασης γίνεται με υπολογιστικό και κατευθυνόμενο σχεδιασμό. Αφορά στην τοποθέτηση εξατομικευμένου εμφυτεύσιμου πλέγματος τιτανίου (βαθμού 5), κάτω από τα μαλακά μόρια του στόματος. Δεν προκαλεί καμία ενόχληση, λειτουργική ή αισθητική. Στο πλέγμα εφαρμόζεται με απόλυτη σταθερότητα και συγκράτηση, η προσθετική αποκατάσταση του στόματος. Το πλέγμα τιτανίου που χρησιμοποιείται, παράγεται από την επιλεκτική σύντηξη λέιζερ με βάσεις συστήματος CAD-CAM και ένδειξη για χρήση σε αναγεννητικές τεχνικές για ατροφίες του οστού και της γνάθου.  

Ολοστοματική αποκατάσταση με 12 εμφυτεύματα σε 80΄

pic

Πλήρης αποκατάσταση της οδοντοστοιχίας σε άνω και κάτω γνάθο, με την υπολογιστικά καθοδηγούμενη χειρουργική (computer guided implant placement), απο τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό Ελευθέριο Καλημέρα, τον Οκτώβριο του 2021, στην Κύπρο. Τοποθετήθηκαν 12 εμφυτεύματα με τοπική και όχι γενική αναισθησία, χωρίς τραύματα, σε 80 μόλις λεπτά. Ο ασθενής αναχώρησε σε άριστη μετεγχειρητική κατάσταση και κοινά παυσίπονα για τις επόμενες ώρες. Την επόμενη ημέρα δεν είχε πόνο, δεν είχε οιδήματα και αιματώματα. Η ταχύτατη, ατραυματική επέμβαση διενεργήθηκε με τη νέα τεχνική της υπολογιστικά καθοδηγούμενης χειρουργικής και τη χρήση των κατάλληλων προκατασκευασμένων χειρουργικών ναρθήκων. Η ταχύτατη εφαρμογή της χωρίς γενική αναισθησία για την τοποθέτηση όλων των εμφυτευμάτων, την καθιστά ελκυστική και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με άλλα προβλήματα υγείας.

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia