Ρήξη διαρθρικού δίσκου

Η ρήξη του δίσκου της κροταφογναθικής διάρθρωσης προκαλείται από την χρόνια υπερλειτουργία, από την κακή λειτουργία ή από άλλους παράγοντες, όπως ένα τραύμα, ένα σύνδρομο, από αρθρίτιδα κ.α 

Τα τελευταία χρόνια, η ρήξη του διαρθρίου δίσκου από πάθηση, τείνει να μεταβληθεί σε «σύνδρομο του stress», το οποίο εκδηλώνεται με νυχτερινό σφίξιμο των δοντιών και προκαλεί χρόνια κόπωση του διαρθρίου δίσκου και πολλές φορές τη ρήξη του. 

Μέσα στην άρθρωση της γνάθου υπάρχει ένας δίσκος που προστατεύει τα οστά (κάτι ανάλογο τον μηνίσκο στο γόνατο).  Όταν για τους παραπάνω λόγους υπάρξει πρόβλημα, τότε εκδηλώνεται με πόνο στην περιοχή της άρθρωσης, αλλά κυρίως με τη δυσκολία στο άνοιγμα του στόματος. 

Υπάρχουν συντηρητικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ρήξης διαρθρίου δίσκου όπως ο νάρθηκας στα δόντια τη νύχτα, ή τα φάρμακα. Και τα δύο είναι επικουρικά. Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μόνο χειρουργική και μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: 

Την αρθροσκοπική χειρουργική, δηλαδή την δηλαδή την ελάχιστα επεμβατική χειρυργική τεχνική που διενεργείται  με αρθροσκόπιο, χωρίς τομή   

Την ανοιχτή χειρουργική, με τομή μπροστά από το αυτί όπου διενεργείται δισκοπλαστική.

Τα ποσοστά επιτυχίας και των δύο χειρουργικών τεχνικών κυμαίνονται στο 75%-80% που θεωρούνται αρκετά υψηλά, διεθνώς. Η διενέργεια της επέμβασης με αρθροσκοπική χειρουργική είναι η συχνότερη, με την προϋπόθεση ότι ο ιατρός διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία και ότι έχει γίνει η σωστή επιλογή ασθενούς, αναλόγως με τις ανάγκες του. Η ανοιχτή χειρουργική, δίνει λύση στις βαρύτερες κακώσεις. 

Ο Γναθοπροσωποχειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας  ο οποίος  διενεργεί επιτυχώς και τους δύο τρόπους χειρουργικής τεχνικής, επιλέγει αποκλειστικά με γνώμονα την επιτυχία της επέμβασης για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, τον τρόπο που θα τον χειρουργήσει. 

Ενδεικτικά περιστατικά του Ιατρού

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia