Σιελαδενοσκόπηση

Η σιελαδενοσκόπηση με σιελαδενοσκόπιο, αποτελεί την πλέον προηγμένη τεχνική ενδοσκοπικής αφαίρεσης λίθων από τους σιελογόνους αδένες (Παρωτίδα, Υπογνάθιο), χωρίς χειρουργείο, μόνο με τοπική αναισθησία!

Το σιελαδενοσκόπιο είναι ο ειδικός εξοπλισμός τον οποίο εισήγαγε πρώτος στη Βόρεια Ελλάδα ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας και χρησιμοποιεί σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Το σιελαδενοσκόπιο είναι ένα πολύ μικρό σωληνάκι – οπτική ίνα διαμέτρου 1,3 χιλιοστών. Διαθέτει κάμερα και ενδοσκοπικό καλάθι για την αφαίρεση και απομάκρυνση των λίθων των σιελογόνων αδένων. Εισάγεται με τοπική αναισθησία από το στόμα και από τον πόρο του αδένα, ο οποίος ελέγχεται σε όλο το μήκος του. 

Η σιελαδενοσκόπηση παρέχει τη δυνατότητα αφαίρεσης ενός ή πολλών λίθων. Μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα απόφραξης είτε στην οξεία φάση είτε μετά από συχνές λοιμώξεις, και να θέσει και τη διάγνωση, χωρίς επέμβαση. Προκαλεί την ελάχιστη δυνατή βλάβη στους γειτονικούς ιστούς. 

 Έχει εξαιρετική εφαρμογή στους σιελογόνους αδένες κυρίως της παρωτίδας και της υπογναθίου. 

Ο ασθενής αποχωρεί χωρίς πλέον πρόβλημα απόφραξης, μετά από 40 περίπου λεπτά και αναρρώνει άμεσα.

Σιελαδενοσκόπηση για αφαίρεση λίθων

Αναπαραγωγή Βίντεο
maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242

Ιατρείο & Σύγχρονος Εξοπλισμός

ergaleia
design-5

Εξοπλισμό νέας γενιάς, ώστε να διενεργούμε και τις πιο δύσκολες επεμβάσεις με ακρίβεια χιλιοστού, χωρίς τραύματα, με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ergaleia