Αφαίρεση ευμεγέθους λίθου
υπογνάθιου σιελογόνου αδένα με τοπική αναισθησία

Γυναίκα ασθενής προσήλθε στο Ιατρείο με ευμεγέθη επώδυνη διόγκωση του δεξιού υπογνάθιου σιελογόνου αδένα. Ο κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος από τον Δρ. Ελευθέριο Καλημέρα, αποκάλυψε ευμεγέθη λίθο στον αδένα, ο οποίος προκαλούσε απόφραξη και φλεγμονή.

Ο ιατρός πρότεινε την άμεση αφαίρεση του λίθου ενδοστοματικά με τοπική αναισθησία, προκειμένου η ασθενής να γλιτώσει μία χειρουργική επέμβαση υπο γενική αναισθησία και την αφαίρεση ολόκληρου του αδένα με εξωστοματική προσπέλαση από τον τράχηλο.

Αποφασίστηκε η επέμβαση με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο, αφού προηγήθηκε ο καθετηριασμός και η αναγνώριση του πόρου του δεξιού υπογνάθιου αδένα. Ακολούθησε η αφαίρεση του λίθου σε πολύ σύντομο χειρουργικό χρόνο, χωρίς επιπλοκές και με άριστα αποτελέσματα. Η ασθενής αναχώρησε με ένα μόνο ράμμα στο στόμα και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

** Στις φωτογραφίες, η πανοραμική στόματος όπου αναγνωρίζεται ο ευμεγέθης λίθος, ακολουθεί ο καθετηριασμός, η ενδοστοματική αφαίρεση του λίθου και η άμεση μετεγχειρητική εικόνα της ασθενούς με ένα μόνο ράμμα.

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242