Πανελλήνια πρωτιά ενδοστοματικής ημιγναθεκτομής και αποκατάστασης με μόσχευμα τιτανίου

v ena

Σε μία πρωτοποριακή επέμβαση, ημιγναθεκτομής και επανατοποθέτησης γνάθου ενδοστοματικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προχώρησε ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Ελευθέριος Καλημέρας, συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους όγκους που προκάλεσε το αδαμαντοβλάστωμα από το οποίο έπασχε μια 44χρονη ασθενής. 

Η αφαίρεση της μισής γνάθου, έγινε ενδοστοματικά, χωρίς εξωτερικές ουλές, μόνο με μία μικρή και ανεπαίσθητη υποβοηθητική τομή μπροστά από το αυτί.  Η αντικατάσταση της γνάθου μαζί με τον κόνδυλο -μιας ευαίσθητης ανατομικής περιοχής που βρίσκεται σε εγγύτητα με τον ακουστικό πόρο- έγινε επίσης ενδοστοματικά. Χρησιμοποιήθηκε εξατομικευμένο εμφυτεύσιμο υλικό το οποίο αντικατέστησε τη γνάθο της ασθενούς και είναι όμοια και σε αντικατοπτρισμό με τη φυσιολογική πλευρά. .

Έως τώρα αντίστοιχες επεμβάσεις πραγματοποιούνταν εξωστοματικά, είχαν μεγάλες, εκτεταμένες ουλές και ενείχαν τον κίνδυνο παραμόρφωσης.

Η ασθενής εξήλθε από το Ιατρικό Διαβαλκανικό την επόμενη μέρα της επέμβασης, με απόλυτη αρμονία του στοματογναθικού της συστήματος, με τέλεια κίνηση, μίμηση της φυσιολογικής σύγκλεισης των δοντιών, δυνατότητα μάσησης, φώνησης και κατάποσης.




maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242