• Θεσσαλονίκη: 2316 009 600
  • Κύπρος: 357 22427242

Laser

Η χρήση του  laser στη χειρουργική έχει πλέον καθιερωθεί διεθνώς. Το laser είναι φως, που παράγεται με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία και μέσα από διαφορετικά συστήματα προωθείται στην χειρολαβή του χειρουργού και χρησιμεύει σαν εργαλείο θεραπείας.

Με το Laser αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη γκάμα χειρουργικών παθήσεων, καθώς υποκαθιστά το κλασικό χειρουργικό νυστέρι στις στοματολογικές επεμβάσεις σε μαλακούς ιστούς. Με τη χρήση του, οι επεμβάσεις γίνονται αναίμακτα και χωρίς συρραφές. Συχνά, διενεργούνται χωρίς καθόλου ή με πολύ λιγότερη αναισθησία έναντι των παλαιότερων συμβατικών επεμβατικών τεχνικών και ο ασθενής αποχωρεί περιπατητικά.

slider5-bg-thirdΜε το Laser διενεργούνται επεμβάσεις για παθήσεις του στόματος όπως καλοήθεις όγκοι, εκτομή του χαλινού, δερματοπάθειες, αποκαλύψεις εμφυτευμάτων κ.α. Ενδείκνυται και για επεμβάσεις που αφορούν προκαρκινικές βλάβες όπως η λευκοπλαγία ή ο ομαλός λειχήνας. Επίσης, σε διαβρωτικές βλάβες του στόματος οι οποίες εάν δεν αντιμετωπιστούν, σε βάθος χρόνο συνήθως εξαλλάσσονται σε καρκινικές, ενώ μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν χωρίς μεγάλες χειρουργικές τομές.

Το laser μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και για την αφαίρεση μικρών, τοπικών καρκινωμάτων στα οποία δεν υπάρχει επέκταση (insitu). Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέγεται το ανοιχτό χειρουργείο για καλύτερο καθαρισμό της περιοχής.

Στην ευρύτερη περιοχή του προσώπου, το Laser χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων της κροταφογναθικής διάρθρωσης. Με τη χρήση της  ενέργειας που εκλύει το Laser , ο ιατρός μπορεί να επέμβει στους μασητήρες μύες και με διαθερμία να επιτύχει την αγγειοδιαστολή ώστε να επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία των μυών χωρίς πόνο.