Τρυπάνι - Πιλότος της κορυφαίας εταιρίας "Densah Bur"

tripani-768x743

Αύξηση του ύψους του ιγμορίου για εμφυτεύματα μόνο με τρυπανισμό!

Νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός προστέθηκε στα Ιατρεία του Γναθοπροσωποχειρουργού Ελευθέριου Καλημέρα, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο, επιβεβαιώνοντας την αρχή, ότι υπάρχουν ασφαλείς, σύγχρονες λύσεις και για τα πιο δύσκολα στην εμφύτευση δοντιών, αρκεί ο ιατρός να είναι εξειδικευμένος και να διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα.

Πρόκειται για το τρυπάνι – πιλότο της κορυφαίας εταιρίας “Densah Bur” με εξαιρετικά αποτελέσματα στην τοποθέτηση αυτομοσχεύματος στο ιγμόρειο άντρο της άνω γνάθου, για επιλεγμένους ασθενείς. Η αύξηση και η ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου απαιτείται στις περιπτώσεις που πρέπει να τοποθετηθούν εμφυτεύματα στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου και δεν υπάρχει επαρκές ύψος οστού.

Ειδικότερα, όταν η οπίσθια υπολειμματική φατνιακή ακρολοφία είναι 6 χιλιοστά και απαιτείται επιπρόσθετο ύψος σε κατακόρυφο επίπεδο ώστε να τοποθετηθούν εμφυτεύματα, τότε διενεργείται ειδικός τρυπανισμός, υπο ακτινογραφικό έλεγχο. Το οστό, μέσω του τρυπανισμού  εξωθείται ακροριζικά και η μεμβράνη του ιγμορείου άντρου ανυψώνεται ελαφρώς. Ο ιατρός καλύπτει το κενό που δημιουργείται, με συμπιεσμένο οστό, ως αυτογενές μόσχευμα, επιτυγχάνοντας έτσι το τελικό επιθυμητό εύρος για την τοποθέτηση της βάσης του εμφυτεύματος, ακόμη και σε πολύ προβληματικές άνω γνάθους. Με τον ειδικό αυτό τρυπανισμό, αποφεύγεται η επέμβαση για την αύξηση και ανύψωση του οστού που θα συγκρατήσει τη βίδα του εμφυτεύματος.

Σε περίπτωση όπου το ύψος της υπολειπόμενης φατνιακής ακρολοφίας είναι μικρότερο από 6 χιλιοστά και απαιτείται επιπρόσθετη ανύψωση της μεμβράνης,  μπορεί να τοποθετηθεί οστικό μόσχευμα στο τελικό εύρος της οστεοτομίας.

Στόχος είναι, η συμπύκνωση του μοσχεύματος για την επιπλέον ανύψωση της μεμβράνης, χωρίς όμως το τρυπάνι ( εγγλυφίδα) να διαπερνά το έδαφος του ιγμορείου, που επιτυγχάνεται χάρη στην εμπειρία εφαρμογής της τεχνικής, από τον Γναθοπροσωποχειρουργό κ. Ελευθέριο Καλημέρα.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την NORIS Medical  και περιλάμβανε εξάσκηση των εκπαιδευόμενων ιατρών σε πτωματικά μοσχεύματα.

Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ελ. Καλημέρας, ο ιατρός πρέπει να είναι πάντα ενήμερος και εκπαιδευμένος στις πλέον σύγχρονες τεχνικές και υλικά, ώστε να μπορεί να προσφέρει στον κάθε ασθενή, την καλύτερη δυνατή λύση, ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι μόνο τις «πεπατημένες» θεραπείες που συχνά αποδεικνύονται μη λειτουργικές.

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242