Ημερίδα στην Κύπρο για τις καινοτόμες τεχνικές στην Γναθοπροσωποχειρουργική

Κύπρος-Ισραήλ-1

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο «Αμαθούς» της Κύπρου, η επιστημονική ημερίδα της Κυπριακής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (Κ.Ε.Σ.Γ.). Με τίτλο ¨Νέες Καινοτομίες¨ στα αντικείμενα της Σιαλαδενοσκόπησης, Εμφυτευματολογίας, της Παθολογίας Στόματος και της Αρθροσκόπηση των Κροταφογναθικών Αρθρώσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις παρουσιάσεις διακεκριμένων ομιλητών από το εξωτερικό με πλούσιο ιατρικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Ilana Kaplan MD, παρουσίασε τις σύγχρονες μεθόδους διαφοροδιάγνωσης με σκοπό την θεραπεία αλλοιώσεων του στόματος που ενώ μπορεί να φαίνονται καλοήθεις, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι κακοήθεις καθώς και το αντίστροφο. Επίσης, ο καθηγητής Oded Nahlieli D.M.D., παρουσίασε τις εξελίξεις στην ήδη επαναστατική ενδοσκοπική χειρουργική και ειδικότερα αυτή των σιαλογόνων αδένων (γνωστή και ως Σιαλαδενοσκόπηση) καθώς και τις μεθόδους κλειστής ανύψωσης ιγμορείου με την χρήση νέων επαναστατικών εμφυτευμάτων που συνδράμουν στην αποφυγή της ανοικτής ανύψωσης. Για τα πιο πάνω θέματα, οι Κύπριοι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν αντίστοιχες ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου καθώς τόσο η τεχνογνωσία όσο και η τεχνολογία, είναι διαθέσιμες επιτέλους και στη χώρα μας. Τέλος, ο καθηγητής Samer Srouji D.M.D., ανέλυσε τις εξελίξεις των μεθόδων για την θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με τις κροταφογναθικές αρθρώσεις.

Ο πρόεδρος και η γραμματέας της Κυπριακής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Δρ. Ελευθέριος Καλημέρας και Δρ. Ζωή Νικολάου αντίστοιχα, τόνισαν στις ομιλίες  τους την αναγκαιότητα διαφύλαξης και ανάδειξης της ειδικότητας και των αντικειμένων της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Κύπρο. Η σημαντικότητα του έργου της επιστημονικής εταιρείας Κ.Ε.Σ.Γ., τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι μεγάλη αφού είναι συμβεβλημένη με διεθνής οργανισμούς και συμμετέχει σε Παγκόσμια συνέδρια.

Κύπρος-Ισραήλ-2-
maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242