Ιατρικό Διαβαλκανικό: Πρωτοποριακή αποκατάσταση απώλειας δοντιών σε πολύ ατροφικές γνάθους

εμφυτευματα-2

Η θεραπεία την οποία για πρώτη φορά εφάρμοσε στην Ελλάδα ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Δρ. Ελευθέριος Καλημέρας, απευθύνεται σε ασθενείς με εξαιρετικά ατροφική άνω και κάτω γνάθο και με εκτεταμένη ή ολική απώλεια δοντιών στους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συμβατικές τεχνικές (κλασική προσθετική αποκατάσταση) αλλά ούτε και οι εναλλακτικές τεχνικές (εμφυτεύματα σε συνδυασμό με την τοποθέτηση μοσχεύματος οστού).

«Η νέα χειρουργική τεχνική  αποκατάστασης γίνεται με υπολογιστικό και κατευθυνόμενο σχεδιασμό. Αφορά στην τοποθέτηση εξατομικευμένου εμφυτεύσιμου πλέγματος τιτανίου (βαθμού 5), κάτω από τα μαλακά μόρια του στόματος. Δεν προκαλεί καμία ενόχληση, λειτουργική ή αισθητική. Στο πλέγμα εφαρμόζεται με απόλυτη σταθερότητα και συγκράτηση, η προσθετική αποκατάσταση του στόματος», τονίζει ο Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Δρ. Ελ. Καλημέρας.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την NORIS Medical  και περιλάμβανε εξάσκηση των εκπαιδευόμενων ιατρών σε πτωματικά μοσχεύματα.

Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ. Ελ. Καλημέρας, ο ιατρός πρέπει να είναι πάντα ενήμερος και εκπαιδευμένος στις πλέον σύγχρονες τεχνικές και υλικά, ώστε να μπορεί να προσφέρει στον κάθε ασθενή, την καλύτερη δυνατή λύση, ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι μόνο τις «πεπατημένες» θεραπείες που συχνά αποδεικνύονται μη λειτουργικές.

Η επέμβαση

Για την επέμβαση και την πρωτοποριακή τεχνική του πλέγματος, ο ιατρός αναφέρει: «Η εταιρεία Custom Bone & Implant μας εμπιστεύθηκε την πρώτη εφαρμογή των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών εμφυτευμάτων στην Ελλάδα. Το πλέγμα τιτανίου που χρησιμοποιείται, παράγεται από την επιλεκτική σύντηξη λέιζερ με βάσεις συστήματος CAD-CAM και ένδειξη για χρήση σε αναγεννητικές τεχνικές για ατροφίες του οστού και της γνάθου. Επειδή το υλικό είναι τιτάνιο, δεν έχει απαγορευτικές ενδείξεις για τη μελλοντική διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων από τον ασθενή. Τα αποτελέσματα της επέμβασης που διενεργήσαμε στην πρώτη ασθενή, ήταν άριστα.»

Η αποκατάσταση του στόματος γίνεται με την εξής διαδικασία: Λαμβάνεται μια αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης πλήρους πεδίου του ασθενούς και τα δεδομένα της αποστέλλονται στην παραγωγό εταιρεία όπου θα γίνει ο αρχικός σχεδιασμός του εξατομικευμένου εμφυτεύματος. Κατά το στάδιο αυτό υπολογίζονται όλοι οι παράμετροι προκειμένου να έχουμε την βέλτιστο αποτέλεσμα τόσο χειρουργικά αλλά και λειτουργικά. Τα δεδομένα αυτά εγκρίνονται από τον Γναθοπροσωπικο Χειρουργό και αποστέλλονται για την παραγωγή του εμφυτεύσιμου υλικού.

Στην επόμενη φάση, στο χειρουργείο και με τον ασθενή σε γενική αναισθησία, τοποθετείται το πλέγμα του τιτανίου υποπεριοστικά (κάτω από τα ούλα) και ακολουθεί η προσθετική. Η επέμβαση είναι πολύ πιο ασφαλής από την τοποθέτηση μοσχεύματος οστού από απομακρυσμένα μέρη του σώματος και τα αποτελέσματα του συνόλου των εργασιών, εξαιρετικά σταθερά και ασφαλή κατά την χρήση τους», καταλήγει ο Δρ. Ελευθέριος Καλημέρας.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών και στον τομέα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

maxi-e-mandi-completo-1-2

Επικοινωνήστε με τον Γναθοπροσωπικό Χειρουργό

Ελευθέριο Καλημέρα

Θεσσαλονίκη: 2316 009600

Κύπρος (Λευκωσία): 357 22427242