Θερμά συγχαρητήρια στην εξαίρετη συνάδελφο και συνεργάτιδά μου Δρ. Ζωή Νικολάου, για την δύσκολη και πρωτοποριακή επέμβαση που διενήργησε στην Κύπρο. Το ρεπορτάζ, από το 24h.com.cy:

«Καινούργια αρχή για ασθενή με σοβαρό λειτουργικό μυοσκελετικό και αισθητικό πρόβλημα στο πρόσωπο, η οποία έπειτα από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας αντικρύζει πλέον τη ζωή με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Πρόκειται για 35χρονη ασθενή από το εξωτερικό η οποία εμπιστεύτηκε στη Δρα Ζωή Νικολάου, τη διόρθωση σοβαρών επιπλοκών προηγούμενου χειρουργείου που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό Ιατρικό Κέντρο της Ευρώπης, καθώς δεν επιτεύχθηκε ορθή τοποθέτηση των γνάθων.

Η ασθενής δεν μπορούσε να φάει, ενώ κάθε απλή κίνηση της κάτω γνάθου κατέληγε σε επιληπτοειδείς κρίσεις επί καθημερινής βάσης. Η ανάληψη του περίπλοκου περιστατικού από τη στιγμή της επιστημονικής μελέτης για την αντιμετώπισή του, μέχρι και την τελική πραγματοποίηση του χειρουργείου διήρκησε περίπου δυο χρόνια.

Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση για τη διόρθωση του προσώπου, έγινε με τη
μέθοδο της τρισδιάστατης οργάνωσης του χειρουργείου και την εξατομικευμένη κατασκευή υποστηρικτικών τεχνικών μέσων, που εξυπηρέτησαν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του εν λόγω χειρουργείου. Η δημιουργία νέου προσώπου και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των γνάθων, επιτεύχθηκε έπειτα από επέμβαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Δρα Ζωή Νικολάου Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, στο Mediterranean Hospital of Cyprus.
Στη διάρκεια της διαδικασίας της επέμβασης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, πέραν από την αποκατάσταση του λειτουργικού προβλήματος των γνάθων, επιτεύχθηκε επίσης και η δημιουργία ενός πραγματικά όμορφου αισθητικά αποτελέσματος στο πρόσωπο. Η κλινική της Δρος Ζωής Νικολάου εκφράζει ικανοποίηση και χαρά για το γεγονός ότι η 35χρονη ασθενής μπορεί να ζήσει πλέον μια φυσιολογική ζωή, να κινήσει το στόμα της, να μιλήσει ελεύθερα και να μην υποφέρει πια από επιληπτικές κρίσεις.

Σύμφωνα με την Δρα Ζωή Νικολάου, το περιστατικό έχει γίνει ήδη γνωστό στους κύκλους της παγκόσμιας Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Είμαστε πολύ υπερήφανοι τονίζει, που η χώρα μας μπορεί να προφέρει τέτοιου είδους υψηλές ιατρικές υπηρεσίες. Τόσο το έμψυχο προσωπικό, όσο και οι διαθέσιμες τεχνολογίες αιχμής και οι υποδομές προσθέτει η Δρ. Νικολάου, είναι σημαντικές για τη μελλοντική καθιέρωση μας στον τομέα αυτό και όπως κρίνεται εκ των πραγμάτων, το μέλλον διαγράφεται πολλά υποσχόμενο.

Η ορθή αξιοποίηση πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικών τεχνολογιών Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής επισημαίνει η Δρ. Νικολάου, η σωστή προσέγγιση και συνεργασία με τον ασθενή, καθώς και η συνεχής επικοινωνία με την οικογένεια του, αποτελούν στις περιπτώσεις αυτές επιβεβλημένη ανάγκη, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ψυχολογική υποστήριξη για την ομαλή επανένταξη του ασθενούς στη καθημερινότητα υπογραμμίζει, αποτελεί για εμάς απαραίτητη πρακτική. Αυτό συμβαίνει εξηγεί η Δρ. Νικολάου, γιατί το άτομο θα πρέπει να αντιμετωπίσει σε αρκετές περιπτώσεις τη νέα του εικόνα με όλα τα νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που αυτή επιφέρει, ενώ παράλληλα καλείται να διαχειριστεί τις νέες ισορροπίες και δυναμικές που προκύπτουν στις διαπροσωπικές του σχέσεις».

Share this post on: